Segédleteinkkel naprakész lehet

Használja leírásainkat, tudja meg mivel foglalkozik egy:
a á b c d e é f g h i í j k l m n n o ó ö ő p r s t u ú ü ű v z

Adatbázis kezelő (Informatika)

Az adatbázis kezelő munkahelye egyik legfontosabb részért felel: az adatokért.

Főbb feladatai: gondoskodik az adatok folyamatos mentéséről és védelméről, folyamatosan értékeli az adatokat, adatfelmérést végez, megismeri az adott szervezet működését, sarokpontjait, és elkészíti az elemzést, hogy az aktuális feladathoz mely adatok, honnan biztosíthatók.

Anyag-eszköznyilvántartó (SAP)

Egy termelő vállalat esetében kulcsfontosságú feladat az anyagok és eszközök nyilvántartása. Ennek a hatékony elvégzését támogatja a SAP integrált vállalatirányítási programcsomag. Az anyag-, eszköznyilvántartó feladata a SAP szoftver segítségével a vállalat által előállított áruk és felhasznált eszközök nyilvántartása. Az anyag-, eszköznyilvántartó munkáját jellemzően irodában végzi. Leltározáskor azonban raktárban, az üzemben vagy a vállalat más területein is megfordulhat.

Az anyag-, eszköznyilvántartó munkaideje jellemzően hétfőtől péntekig napi 8, összesen heti 40 órában alakul. Ugyanakkor dolgozhatnak akár több műszakban, egymást váltva is.


Áruforgalmi ügyintéző

Fő feladata a cég áruforgalmának szervezése. Ilyen feladatok például a működéshez szükséges alapanyagok, termékek megrendelése, átvétele, raktározása. Szervezi az áru továbbszállítását, ennek kivitelezését. Természetesen ezen folyamatokat pontosan dokumentálni is szükséges. Az erre a célra használt számítógépes program segítségével könnyedén tudja nyomon követni az áruk aktuális helyét. A nyilvántartott adatokból kimutatást kell készíteni, ezek segítenek az anyaggazdálkodási folyamat javításában. Nagyon fontos munkája során a rendszer kapcsolattartás beszállítókkal, és a folyamatban résztvevő kollégákkal egyaránt.


Bérszámfejtő

A bérekre vonatkozó információk gyűjtésével, ellenőrzésével és feldolgozásával, valamint a munkavállalók bérek és egyéb juttatások kiszámításával foglalkozik. A bérszámfejtés nagyon összetett és felelősségteljes feladat.


Brand Manager

A márkamenedzser egy vagy több termék reprezentációjával foglalkozik, ami marketing, értékesítési és üzemeltetési feladatokat jelenthet vállalattól eltérően. Pl. Új termékek bemutatása, értékesítésösztönző kampányok és szakmai rendezvények szervezése, profi brosúrák, szórólapok készítése, áruk rendelése, logisztika. Állandó kapcsolatban áll a különféle nemzetközi partnerekkel.


Call Center munkatárs

Feladata a kapcsolattartás a szervezet ügyfeleivel. Elsősorban értékesítés, tájékoztatási céllal keres meg ügyfeleket. A munkáját többnyire telefonos kapcsolattartással végzi, de más elektronikus kommunikációs eszközön keresztül is kapcsolatba léphet az ügyfelekkel.

Ahhoz, hogy hitelesen tudja végezni a munkáját meg kell ismerkednie az adott termékkel vagy szolgáltatással, ezért gyakran részt vesz képzéseken.

Kitartás elengedhetetlen ahhoz, hogy a sok telefonhívást türelemmel, udvariasan kezelje, hiszen a vonal másik végén gyakran nem hallgatják őt végig, mert az emberek nem feltétlenül bíznak meg egy telefonhívás mögötti áruban.

Coach

A coaching személyes, segítő és fejlesztő tevékenység. Középpontjában a megoldandó feladatok és a jövőben megtalálható megoldások állnak. Azonosítja és fejleszti a személyes képességeket és a meglévő erősségeket, elősegítve az előrehaladást, a problémák megoldását. Célja, hogy segítsen az embereknek és szervezeteknek akik némi nehézségekkel küzdenek, vagy bizonyos területeken fejleszteni akarják magukat Segít az ügyfeleknek (a munkatársaknak) választ találni kérdésekre és technikákra. 


Csomagolástechnológiai mérnök

Munkája az alábbi folyamat szerint halad: Tervezés, gyártás, minőség-ellenőrzés. A termékgyártás területén dolgozik. Fontos hogy rendkívül jól ismerje a felhasznált alapanyagokat. A gyártás során a költséghatékonyságra kell fektetnie a hangsúlyt. A minőség ellenőrzés során fontos a legyártott termék alkalmassága, és hogy az megfeleljen a biztonsági előírásoknak. A piaci igényeket folyamatosan figyelemmel kell követnie, mert ezek az igények érkezhetnek a fogyasztóktól, de új szabályozásokból is. Jellemzően alkalmazottként dolgozik, más fejlesztő mérnökökkel együtt.

Customer Administrator – Vevő-/ügyfél-adminisztrátor

Főként adminisztratív feladatokat lát el. Általában adminisztratív támogatást nyújt több ügyfélkezelő munkájához. Ez magában foglalhatja az email-ek kezelését, az ügyfélkérések rögzítését, az ügyfél-adatbázisok / -rekordok karbantartását, a fordítást. A feladatok jelentésekkel, nyilatkozatokkal, prezentációkkal egészíthetők ki.


Darukezelő

A daru üzemeltetője elsősorban építkezéseken, szállítási és rakodási területeken dolgozik. Munkája célja a daru felszerelés biztonságos üzemeltetése és felügyelete. Felelős az emelő berendezések és szállítószalagok biztonságos kezeléséért, járdával vagy a nélkül. A telephelyi szabályok és a munkavédelmi előírások szigorú betartásával végzi munkáját.


Élelmiszervizsgáló

Legfőbb feladata, hogy ellenőrizze az élelmiszerekhez szükséges nyersanyagot, majd a félkész és késztermékek minőségét is. Különböző méréseket, teszteket készít, majd az adatokat feldolgozza. A dokumentáció után megállapítja, hogy az adott élelmiszer alkalmas e fogyasztásra. Az egyes élelmiszerek eltarthatóságát is ő vizsgálja. Általában állami ellenőrző szerveknél dolgozik, de élelmiszervizsgálót találhatunk magánkézben lévő cégek laboratóriumában is. A felelősségtudat, és a figyelem nélkülözhetetlen kompetencia ebben a munkakörben. 

Fejvadász

Fő feladata: megüresedett pozíciókra közvetlen keresést indít nem pedig hirdetés útján választja ki a megfelelő személyt. A fejvadász több csatornán keresztül közvetlenül megkeresi a jelöltet és felkínálja a legmegfelelőbb munkalehetőséget neki.

A legjobb szakemberek általában nem munkanélküliek, csak akkor gondolnak az esetleges váltásra, ha a fejvadász megfelelő motivációt tud nyújtani. Ezt a magasabb szintű toborzást a munkaadók alkalmazzák a felső és középvezetői pozíciók betöltésére vagy a speciális készségeket igénylő munkahelyek betöltésére.


Fuvarszervező

A közúti fuvarszervező a megrendeléstől függően belföldi vagy nemzetközi szállítást szervez. Fő feladata az, hogy a küldeményt a feladótól a címzettig kellő időben kézbesítse a megrendelés követelményeinek megfelelően. Ennek során több tényezőt is figyelembe kell venni, például az áruk jellemzőit, az adott ország szállítási előírásait, az időjárási viszonyokat stb.

A szállítási folyamat sok adminisztrációt igényel, ami többek között az árajánlatok elkészítését, a feladatok felírását, a szerződések megkötését és a szállítási okmányok kiadását is a szakember feladata.


Gépésztechnikus

Önállóan vagy mérnöki irányítással részt vesz gépek, géprendszerek, mechanikus berendezések tervezésében, gyártásában, működtetésében, szerelésében, karbantartásában és javításában.


Grafikus

Weboldalakat, brosúrákat, logókat, táblákat, könyveket, magazin borítókat, éves jelentéseket, hirdetéseket és egyéb kommunikációs anyagokat tervez. A grafikusok ezeket az anyagokat kézzel vagy technológiával készítik, beleértve a számítógépes szoftvert is.   


Fő feladatai:

  • grafikai tervek készítése, illusztrációk készítése vagy esetleges reprodukálása
  • multimédia tervek és látványtervek készítése
  • sík, térbeli animáció készítése
  • összetett grafikai és animált anyagok tervezése
  • számítógépes grafika, két- és háromdimenziós képek készítése számítógépes animációk vagy modellező programok segítségével.


Gyártásvezető

Munkája televíziós műsorokhoz, filmekhez kapcsolódik. Szervezési és logisztikai feladatokat lát el. Azért felel, hogy a forgatáshoz, a film elkészítéséhez minden feltétel rendelkezésre álljon. Általában televíziós társaság alkalmazottjaként, vagy egy műsorgyártó cég megbízottjaként dolgozik. Figyelemmel kíséri a film megvalósulását az írásos tervezéstől egészen az utómunkákig. Fizikailag sok helyen kell lennie egyszerre, mert a gyártástervező szervezi meg a szereplők, valamint a stáb munkáját, a helyszíneket, és a tárgyakat is. A költségvetést is a gyártástervező készíti el, egy-egy film vagy műsor esetén fontos hogy minél több szponzort találjanak.

Hálózatoperátor

Informatikai és távközlési hálózatokat épít. Részt vesz a munkahely informatikai és távközlési hálózatának kialakításában, megtervezésében és működtetésében. A Hálózat működését folyamatosan nyomon követi, hogy azok stabilan működjenek, illetve hogy elkerüljék a lehetséges problémákat. A lehetséges problémaforrást feltárja, a már felmerült problémát pedig gyorsan és hatékonyan oldja meg. Munkáját rendszerint irodában, zárt térben végzi. Jellemző feladatai például: Hálózat építése és ellenőrzése, felhasználók támogatása, telepítési feladatok ellátása, dokumentáció készítése, betartja a munkavédelmi előírásokat.


HR vezető

A HR vezető feladatai három részre oszthatók. Felel az egyes emberi erőforrás rendszerek és folyamatok kialakításáért, fenntartásáért. Másrészt, tartozik hozzá egy költségvetés, amelyet ki kell alakítania, majd azt felelősségteljesen kell elköltenie, összhangban a vállalat stratégiájával. Végül, pedig ő képviseli a vállalat munkatársait a cégen kívüli eseményeken. Főbb feladatai közé tartozik: stratégia kialakítása, és annak megvalósulásának követése, kiszolgálja a vállalatirányítási rendszert, irányítja a HR csapatot, képviseli a vállalatot. Munkáját irodában végzi, munkaideje a normál munkarend szerint zajlik, heti 40 órában, hétfőtől péntekig. Amennyiben egy-egy állásinterjú vagy rendezvény azt megkívánja, hétvégi munkavégzés is elképzelhető.


Humánerőforrás-asszisztens

Vezetőjének fő feladata, hogy a vállalat számára olyan munkatársakat biztosítson, akik munkavégzésükkel – kiváló szakértelmükkel, megfelelő hozzáállásukkal – a vállalat nyereségét növelik. Humánerőforrás asszisztensként a vezetője teljes körű támogatása az elsődleges feladat. Egyéb feladatok: munkavállalók szabadságának nyilvántartása, munkakörnek a nagy részét dokumentálás teszi ki, szerződések megírása, ki- és beléptetések, mindenféle dokumentációk kiadása, (cafeteria, adópapírok, stb.) a feladat. Belelát a bérszámfejtésbe, TB ügyintézésébe.


Idegenvezető (vendéglátás és turisztika)

Az idegenvezető szakma egyidős a turizmussal. Főbb feladatai: az érkező turistákat megismerteti az ország idegenforgalmi, kulturális, történelmi és művészeti értékeivel, nevezetességeivel. Munkájához elengedhetetlen, hogy több nyelven beszéljen anyanyelvi szinten, és hogy emberbarát legyen. Gondoskodnia kell az adminisztrációs feladatok elvégzéséről, valamint a turisták részéről megrendelt programokat/szolgáltatásokat is biztosítania kell.


Industrial engineer

Mérnök, aki támogatja az ipari mérnöki gyártást hatékonysági elemzéssel és fejlesztéssel, ergonómiai tervezéssel, munkaköri leírásokkal, vonaltervezéssel stb. Fõ feladata a termelés hatékonyságának növelése a termelés minden területével való szoros együttmûködéssel. Az ipari mérnököket általában egy nagyobb gyártóvállalat adott szegmensében alkalmazzák, a mérnökök vezetnek fölötte. Ezen állás betöltéséhez magas szintű műszaki végzettséggel kell rendelkeznie, elsősorban gépészmérnöki ismeretekkel és legalább egy köztes nyelvtudással, a vállalat nemzetközi hátterétől függően.


Innovációs vezető

Fő feladata az új lehetőségek keresése, kiaknázása annak érdekében, hogy a cég teljesítménye javuljon. Elsősorban az alábbi tevékenységekért felelős: innovációs stratégia megszervezése, költségvetés készítése, fejlesztési igény feltérképezése, biztosítja a tervek megvalósulását, kimutatásokat készít, és kapcsolatot tart a cég más osztályaival. Munkáját jellemzően irodában végzi, normál munkarend szerint. A túlóra esélyét növeli egy új termék bevezetése. A munka során fokozottan kell ügyelnie arra, hogy kisebb szüneteket tartson, és fontos hogy mozgással kapcsolatos tevékenységet is végezzen. 


IT architect

Nincs köze az építészethez. Fő feladatai közé tartozik a rendszertervezés, részleges feladatok összeállítása minden egyes komplex fejlesztéshez, a munkafolyamat áttekintése és a projektvezetők támogatása. Több éves szakmai tapasztalat szükséges a munkához.


Jegyző

A jegyzőt a polgármester nevezi ki, betölteni pályázat útján lehetséges ezt a munkakört. Segíti a polgármester munkáját, és feladata hogy a hivatal megfeleljen a jogszabályban előírt követelményeknek. Figyelemmel kíséri hogy a képviselő testület betartja e a jogszabályokat, együttműködik a polgármesteri hivatal munkatársaival, és a hivatali szervezet felépítésére is javaslatokat tesz. A felelősségtudat, és a probléma megoldási képesség nélkülözhetetlen kompetenciák a munkakör betöltéséhez. A foglalkozás betöltéséhez jogász végzettség szükséges.


Jövedelemadó szakértő

A jövedelemadó szakértő, magánszemélyek és vállalkozások adóival kapcsolatos tanácsadói, és ellenőrzési munkát végez. Képviseli ügyfelét az adóhatóság, és egyéb hivatalos szervek előtt. A cég felépítését figyelembe véve, tanácsot ad az adózási stratégia kialakításában, úgy hogy az a gazdaságos működést segítse elő. Mivel a szabályok folyamatosan változnak, ezért a jövedelemadó szakértő gyakran jár továbbképzésekre, hogy mindig naprakész tudással rendelkezzen. Amennyiben saját vállalkozásként dolgozik, pénzügyi-számviteli feladatokat is ellát. A szakképesítés OKJ képzés keretén belül megszerezhető. 


Kazángépkezelő

A kazángépkezelő nagyteljesítményű kazánok kezelésével, és karbantartásával foglalkozik. A gépek üzemanyag-ellátásáról gondoskodik, e nélkül a berendezések működtetése lehetetlen. A modern kazánoknál a számítógépes vezérlés a jellemző, így a kazángépkezelők feladatai közé tartozik az adatok értékelése mellett az elektronikai rendszerek beállításának és üzemeltetési módjainak ismerete is. Főbb feladatok ennél a foglalkozásnál: a szükséges tüzelőanyagok kezelése, gondoskodás a kazán működéséről, égésszabályozó eszközök működtetése, karbantartási feladatok, dokumentáció vezetése. A munkára jellemző a többműszakos munkavégzés, hiszen fűtési időszakban, folyamatosan kell működnie a hőtermelő berendezésnek. Kiemelt figyelmet kell fordítania a tűz, munka- és balesetvédelmi előírások betartására. 


Key account manager

Nagyobb cégek esetében vannak nagyobb és kisebb ügyfelek. A key account manager nagy ügyfelekkel tartja a kapcsolatot, nagyobb jogosítványai vannak az üzletkötőknél: a megbízók egyedi igényeihez alkalmazkodva köthet szerződést, árkedvezményt adhat, kampányokat szervezhet.


Kontroller

Főbb feladata a tervezési és elemzési feladatok elvégzése (éves tervek, hosszú távú beruházások tervezése, megtérülésének kiszámolása). Többnyire a vezetőség mellett belső tanácsadói szerepet tölt be. Egyéb feladatok: heti-, havi-, éves kontrolling kimutatások készítése, hatékonyság és gazdaságossági számítások, tervezéshez kapcsolódó statisztikák, kimutatások készítése.

Korrektor (nyomdai)

Fő feladata a hibák jelölése, javítása, az eredeti és a nyomdakész anyag összehasonlítása, a szöveg helyesírási, és esztétikai szempontból történő ellenőrzése. Főbb feladatok melyeket a munkája során végez: kapcsolattartás a szerzőkkel, a nyomdában dolgozó szakemberekkel. Ha szükséges tanácsot ad nyelvi hibák kijavítására. A nyomdai gép indításáról a korrektor dönt ehhez természetesen szükséges az előzetes ellenőrzés. Munkját irodai környezetben végzi, de előfordul hogy a nyomdában kell megtekintenie például a próbanyomatot. Egyes nyomdákban ahol például napilapokat állítanak elő, gyakori az éjszakai munkavégzés is.


Könnyűipari mérnök

Egy könnyűipari mérnök munkafolyamata a tervezéssel kezdődik. Ha rendelkezik kész tervvel, akkor a következő lépcsőfok a gyártás. A gyártást követő utolsó munkafolyamat a minőség ellenőrzés. A tervezéshez fontos ismernie az alapanyagokat. A gyártási folyamatban kiemelt hangsúlyt kap a költséghatékonyság. A minőség ellenőrzés során a kész terméket alkalmassági és biztonsági szempontból is ellenőrizni kell. Gyakran dolgozik együtt más mérnökökkel is. A tervezés időszakában jellemzően irodában dolgozik, ezt követően, a gyártási és ellenőrzési folyamatoknál többnyire a termelőüzemben van jelen.


Könyvvizsgáló (Gazdaság, kereskedelem és marketing)

Mit csinál egy könyvvizsgáló? Egyszerűen ellenőriz.

Megvizsgálja, hogy a vállalkozás a számviteli törvény által előírtakat illetve a létesítő okiratba foglaltakat betartja-e, és ennek alapján az éves beszámoló valódi adatokat tartalmaz és szabályszerűen lett elkészítve. A könyvvizsgáló a munkáját szigorú minőségi előírások alapján végzi, melyet köteles dokumentálni.

Főbb feladatai: számviteli rendszerek tervezése, szervezése és kezelése, megvizsgálja és elemzi az egyes gazdálkodó szervezetek számvitelét, éves beszámolóit, a vizsgálat eredményéről írásbeli jelentést, illetve szakértői tanulmányt készít. Könyvvizsgálatot kizárólag a Magyar Könyvvizsgálói Kamarába bejegyzett könyvvizsgáló - cég, vagy személy - végezhet.


Közigazgatási ügyintéző

A közigazgatási ügyintéző – amennyiben adóhatóságnál dolgozik – részt vesz az ellenőrzések elkészítésében. Ha gazdálkodó szervnél dolgozik, a kapcsolattartás a fő feladata. Ügyfélszolgálati feladatokban is gyakran részt vehet. Jellemző feladata, hogy foglalkozik az ügyfelekkel, és hatósági jogszabályokat alkalmaz. Munkaideje heti 40 óra, de a munkarendje az ügyfélszolgálat időpontjához igazodik.


Közlekedésmérnök

A közlekedésmérnökök jellemzően alkalmazottként dolgoznak közlekedési vállalatnál vagy valamilyen egyéb logisztikai cégnél. A közlekedés megtervezésével, és annak elemzésével foglalkozik. Logisztika és forgalomszervezés területen egyaránt dolgozik. Áruszállításra gyakran készít útvonaltervet. Az ilyen tervezeteket úgy állítja össze, hogy az a leggazdaságosabb mód legyen. Ha például útépítés során forgalomváltozást kell eszközölni, akkor a közlekedésmérnök kapcsolatot tart az építőmérnökkel. Beosztottjainak munkáját irányítja, ellenőrzi. 

Logisztikai ügyintéző (Gazdaság, kereskedelem és marketing)

A logisztikai ügyintéző a cég működéséhez szükséges anyagbeszerzési és mozgatási feladatokat koordinálja. Feladata röviden: a termék beszállíttatása a gyártótól a kereskedelmi céghez, illetve a termék továbbszállíttatása a kereskedelmi cégtől a vevőhöz. A szállítmányozás során tehát irányít, menedzsel, ellenőriz és dokumentál. Támogatja a logisztikai vezető munkáját, elvégzi a logisztikai folyamatokhoz kötődő adminisztrációs feladatokat, mint például a vevői rendelések kezelése, számlák, fuvarlevelek kiállítása. Kulcsfontosságú szerepet tölt be a munkájában a kollegákkal, vevőkkel és partnerekkel történő kapcsolattartás. 


Londiner

Egy londiner feladata, hogy a szálloda összes vendégének a kényelmét biztosítsa. A londiner a vendég csomagjainak szállításában segédkezik. Ezen felül információt nyújt a vendégeknek ha szükséges, de akár esti programok szervezésében is részt vehet. A posta kézbesítését is ő végzi, valamint a szálloda bejáratát tartja rendbe. Az érkező vendégek udvarias köszöntését követően csomagszállító eszközzel hordja a csomagokat, és a vendéget bekíséri a szállodába. Gyakori a hétvégi, az esti, és az ünnepnapi munkavégzés is.

Marketingkoordinátor

A marketingkoordinátor fő feladata a vállalat vagy szervezet által kínált termékek vagy szolgáltatások népszerűsítése, az értékesítés támogatása, hogy az adott szervezetnek minél nagyobb legyen a nyeresége. Napi szinten foglalkozhat piacfelméréssel vagy azok adatainak elemzésével.


Mechatronikai mérnök

Bár sokféle feladatot végezhet el egy mechatronikai mérnök, általánosságban az alábbi teendőket látja el munkája során: a fejlesztéseket úgy végzi, hogy gazdaságosabbá tegyen adott folyamatokat.

Modellez, számításokat végez. Gyártási folyamatokhoz tervez telepítést, és ezeknek a folyamatoknak a végrehajtását is ő ellenőrzi. A mérési feladatok elvégzése elengedhetetlen, hiszen ezek szolgálnak ismeretet az új technológia tervezésénél. Munkáját speciális műszerek, berendezések segítik.

Mentálhigiénés szakember

A mentálhigiéné jelentése: Lelki egészség. A szakember képes segíteni a lelki egészség megőrzésében, szükség esetén segítséget nyújt. Nem csak egyének, családoknak is segít. Munkája során az emberek mentális állapotát vizsgálja, gyógyítja. Tájékoztatja az ügyfelet a szolgáltatásokról, azok anyagi vonzatáról. A kezelési terv minden esetben személyre szabott. A tanácsadás szintén munkája részét képezi az életviteli teendőkkel kapcsolatban. Tudását folyamatosan szükséges fejleszteni így gyakori, hogy továbbképzéseken vesz részt. A lelki megterhelést célszerű sportolással, gyakori kikapcsolódással ellensúlyozni.

Munkaerő-piaci tanácsadó

Fő feladata az álláskeresők tájékoztatása az aktuális álláslehetőségekről, és a munkaerő piaci helyzetről. Alkalmazásban állóknak is egyaránt segít, de tanácsot nyújt például képzési, tovább tanulási lehetőségekről is. Az alkalmazottak keresése napi szintű feladatai közé sorolható. A hozzá forduló álláskeresők adatait rendszeresen karbantartja, az álláshirdetéseket pedig folyamatosan követi. A sikeres közvetítés érdekében a munkáltatókkal is tartja a kapcsolatot. Munkaideje általában 8-16 óra közé esik, ügyfélfogadási időben. Fontos hogy az álláskeresők lelki állapotát figyelembe vegye, és támogassa, bátorítsa őket a sikeres elhelyezkedésben.

Online Marketing szakember

Munkáját külső tanácsadóként, vagy egy cég marketing vezetőjének irányítása alatt is végezheti. Elsődleges célja, hogy az általa tervezett online marketing tevékenység a cég jó hírnevét kialakítsa, fenntartsa, és növelje a termékek, szolgáltatások eladásának forgalmát. Gyakran a vevőkörről készített piackutatási adatokat használja, a sikeresség érdekében. Az értékesítést online marketing eszközökkel támogatja, mint például: látogatószerző megoldások, e-mail marketing tevékenységek, weblap készítése. Részt vesz a stratégia kialakításában, kialakít olyan kampányokat, mint például: Google Adwords, vagy Facebook kampányok. Az elemzések készítése kulcsfontosságú, hogy a kapott információkat további stratégiába tudja beépíteni. 

Optometrista

Munkája során általános szemészeti szűrővizsgálatokat végez. Megvizsgálja a beteg látását, és amennyiben szükséges, kontaktlencsét, vagy szemüveget ír fel számára. Feladata, hogy felderítse az esetleges szembetegségeket is a vizsgálat során. A diagnózis felállítása után kezelést, és tanácsot ad a betegnek. Dolgozhat rendelők, kórházak rendelésein is, de jellemzően a látszerész szaküzlet elkülönített vizsgálójában végzi munkáját. Munkarendje a kereskedelmi egység nyitvatartási idejétől függ. Saját vállalkozást is vezethet, ekkor munkaideje kissé rugalmasabb lehet, de ez esetben is számolnia kell az előre időpontot egyeztetett páciensekkel. A munkavégzéshez optometrista végzettség megszerzése szükséges, mely az Orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus alapképzési szakon (BSc) megszerezhető.

Pirotechnikus

Feladata a pirotechnikai anyagok tervezése és gyártása. Többek között robbanó- és égő keverékek, tűzijátékok, jelzőtüzek előállításával foglalkozik. A termékek felhasználásával, szállításával kapcsolatos adminisztratív feladatok ellátását is ő végzi. Pirotechnikai üzemben látja el feladatait alkalmazottként. Munkavégzéséhez a szépérzék, és a megfelelő kémiai tudás elengedhetetlen. Munkáját a gyárban végzi, az üzem, környezetvédelmi okokból kifolyólag jellemzően a külvárosban helyezkedik el. Egy-egy tűzijáték levezénylése során a helyszínen látja el munkáját. Baleseti lehetőség a gépek nem megfelelő használata során, valamint a munkavédelmi előírások megszegése esetén állhat fenn. 

PPC specialista

A pay per click (rövidítve PPC, "fizetés kattintásonként"). Cégeknek segít több bevételt termelni úgy, hogy az online hirdetéseket állítja, hogy azok a legmegfelelőbb emberekhez jussanak el. Miután a kampányok elindultak, folyamatosan optimalizálni szükséges őket az eredmények alapján. Ilyenkor lehet változtatni az áron vagy a hirdetés szövegén. Magyarországon 4 ilyen nagy rendszert különböztetünk meg, ahol saját magunk kezelhetjük a hirdetéseket.


Pr munkatárs

Munkája általában a cég stratégiájának kialakításával kezdődik, amiben megfogalmazza hogy a vállalat miben különbözik, miben jobb a konkurens társainál. Napi szintű feladata a különböző események szervezése. Dolgozhat PR ügynökségnél is, ez esetben az ügyfelek PR tevékenységét támogatja, végzi. Minden tevékenységével az adott vállalatot képviseli, megtervezi a kommunikációs csatornákat, üzeneteket. Gyakran tart kapcsolatot a médiával, munkatársait felkészíti egy-egy sajtó megjelenésre. Nyomtatványokat, videókat készíttet a cégről, melyeket aztán eljuttat a vásárlókhoz. Munkáját irodában végzi normál munkarendben. Szinte folyamatos a munkavégzése során a számítógép használat, ezért célszerű kisebb szüneteket tartani, mozgással járó tevékenységet végezni.

Product manager

A termékmenedzser egy vagy több termék reprezentációjával foglalkozik, amelyek marketing, értékesítési és operatív feladatokban különbözhetnek vállalkozásonként. Pl. Új termékek bemutatása, értékesítés ösztönző kampányok és szakmai rendezvények szervezése, profi brosúrák, szórólapok készítése, áruk rendelése, logisztika. Állandó kapcsolatban áll a különféle nemzetközi partnerekkel.


Rendszergazda

Tervezi, fejleszti, fenntartja és támogatja az informatikai rendszerek optimális teljesítményét és biztonságát, és segíti a hálózat felhasználóit a hálózat és a programok működtetésében.


Szervezetfejlesztési tanácsadó

A szervezetfejlesztés célja, a szervezet önfejlesztő képességének kialakítása, fenntartása. Hosszú távon akkor mondható sikeresnek egy szervezet, ha a környezete változásaira időben, és megfelelően tud reagálni. A szervezetfejlesztési tanácsadó elsősorban hatékonysági vizsgálatokat folytat. Munkája jelentős részét képezi a kommunikáció az ügyféllel, de a szervezeti tagok fejlesztéséhez is sok beszélgetés szükséges. Akkor mondható sikeresnek a munkája, ha már a tagok meg tudják oldani a felmerülő problémákat. Munkája gyakran követel meg utazást, például az ügyfelekhez, vagy tréninghelyszínekre. Fontos a jó kommunikáció, és a figyelem, hogy észrevegye, és megértse a fő problémát egy adott szervezetnél. 

Szinkronszínész

Feladata a filmekben megjelenő szerepek magyar hangon történő megszólaltatása. A szerepet a legtöbb esetben szövegkönyvből olvassa. Előfordulhat hogy szereplőválogatáson kell részt vennie mielőtt egy adott szerepet megkapna. Fontos hogy kellően megismerje a rá bízott szerepet, mert csak így tudja hatékonyan eljátszani azt. Munkáját szinkron stúdióban végzi, csak abban az esetben jár utazással a munkavégzése, ha egy külföldi vagy vidéki stúdióban veszik fel a szerepet. A foglalkozás betöltéséhez okleveles színművész szakképzettség elvégzése szükséges.

Termékbiztonsági vezető

Koordinálja a termékminőség-ellenőrzést, részt vesz a termékfejlesztési folyamatokban, valamint követi és figyelemmel kíséri a termék marketingjét és más vonatkozó szabályozási változásokat.


Természetgyógyász

A természet megfigyelésén alapuló, a természetes gyógymódoknak az alkalmazása. A természetgyógyászat az ember természetes öngyógyító képességének segítésével és a természetben megtalálható anyagok gyógyító hatásaival, alkalmazásával foglalkozó irányzatok összefoglaló neve. 


Toborzási specialista

Munkájának célja, hogy a vállalathoz alkalmas munkatársakat biztosítson, elengedhetetlen szempont a kiváló szakértelem és megfelelő hozzáállás.

Feladatai közé tartozik a jelöltek előszűrése, adminisztrálása, interjúk szervezése, moderálása, utókövetése, toborzási csatornák üzemeltetése, statisztikák nyilvántartások vezetése, be és kilépő alkalmazottak okmányainak a kezelése.


Transaction Associate

A Transaction Associates pozíció egy átmenet a pénzügy és a logisztika között.

Feladatai között szerepel a késztermékek szállításának nyomon követése, esetleges hibás teljesítés okának, a felelősének azonosítása, és a pénzügyi hatásának számszerűsítése.

Általában 3–5 éves tapasztalattal, erős elemző készséggel számolnak, és különösen elégedettek, ha a pályázó pénzügyi-számviteli területen dolgozott.


Vámügyintéző

A vámügyintéző végzi a nemzetközi szállítmányok elvégzéséhez szükséges vámkezelést. Fő feladata a szállítmány vámdokumentációjának elkészítése az áruk export (export) és import (import) mozgása során, a vámteher mértékének meghatározása és a szükséges adatok jelentése a hatóságok számára. A munka sok kommunikációt és személyes kapcsolatot foglal magában, akár nemzetközi szinten is.


Vegyészmérnök

A vegyészmérnök munkája során a környezetkímélő megoldásokat helyezi előtérbe. Ennek hatására a termelés környezetkímélőbbé válik a cég tevékenységében. Irányítja a vegyipari termékek gyártását, ellenőrzi a kémiai összetételt, és felügyeli az üzemek karbantartását. Vegyészmérnök dolgozhat kutatóintézetben, laboratóriumban, vagy vegyipari tevékenységet folytató cégeknél is. Közreműködik a termelési folyamat kialakításában is, amennyiben probléma merül fel annak okát kivizsgálja, és elhárítja. Munkája akkor sikeres, ha az őt alkalmazó cég gazdaságos működését elősegíti. Fontos hogy tudását folyamatosan naprakészen tartsa. 


Villamos mérnök

A villamosenergia-mérnök feladatai közé tartozik az elektromos gépek, hálózatok, transzformátorok, kapcsoló berendezések, egyéb erőművek és rendszerek tervezése, fejlesztése és elosztása, valamint a villamos energia fejlesztése és elosztása. az energiarendszer irányításával és az erőművek üzemeltetésével kapcsolatos problémák megoldása.