Draft.me blog

Szakmai cikkek, hírek, érdekességek a draft.me világából

blog-bejegyzes

Éjszakai műszak? Mutatunk pár tippet hogy elviselhetőbb legyen!

Kíváncsi vagy hogy lehet túlélni könnyebben egy éjszakai műszakot? Cikkünkben mutatunk pár jó tanácsot, melyeket alkalmazva könnyebben telik a munka!

Tovább
blog-bejegyzes

Központi felvételi vizsga – merre tovább?

Január 18.-án elindult a középiskolai felvételi vizsga, a diákokat február 6.-án értesítik majd a középiskolák a vizsga eredményéről.

Tovább
blog-bejegyzes

Álláskeresés és toborzás a jövő eszközeivel

Hosszú éveken keresztül a legnagyobb akadályt az jelentette, hogy több száz jelentkező közül kiválasszuk a legalkalmasabb jelöltet. Napjainkban már egészen más problémával szembesülünk.

Tovább
blog-bejegyzes

5 becsapós kérdés az állásinterjún, amelyekre nagyon könnyű rossz választ adni

Összegyűjtöttük a legtaktikusabb kérdéseket, válaszadási ötletekkel!

Tovább
blog-bejegyzes

Vajon érdemes lehet állást keresni az ünnepek alatt?

Sokan gondolhatják úgy, hogy állást keresni az ünnepek alatt felesleges, hiszen a munkáltatók ilyenkor szüneteltetik a munkaerő felvételt.

Tovább
blog-bejegyzes

Passzív álláskeresők a munkaerő piacon - segítünk dönteni!

Egy passzív álláskereső megszólítása mindenképp kihívást jelent a toborzók számára, de napjainkban egyre inkább jellemző hogy a munkahely váltás nem egy tudatos, előre megfontolt döntés.

Tovább
blog-bejegyzes

Hogyan készüljünk fel az újévre?

Az év vége közeledtével, könnyen fáradtnak és leterheltebbnek érezhetjük magunkat. Kijelenthetjük, hogy december a legsűrűbb hónap az évben, céges bulik, karácsonyi készülődés, család, utazás, szilveszter. Ilyenkor érdemes picit lelassítani és kihasználni ezt a tökéletes időszakot arra, hogy visszatekints az elmúlt 12 hónapra és értékeld, az eddigieket.

Tovább
blog-bejegyzes

Mit tehetünk, ha folyton elutasítják jelentkezésünket? Így éljük meg a kudarcot!

Sokaknak ismerős lehet álláskeresés kapcsán az elutasítás érzése. Vannak, akik karrierjük során csupán egy – két elutasítást kapnak, mások hónapok óta élik meg ezt a nehéz időszakot.

Tovább
blog-bejegyzes

Innovatív toborzási módszerek, amik beváltak!

Egy tehetséges, jól képzett munkavállaló nem biztos, hogy fel fog figyelni a hirdetésünkre, ha azzal nem tűnünk ki a tömegből vizuálisan, vagy egy kreatív toborzási ötlettel.

Tovább

A draft.me egy demokratizált munkaerőpiaci platform, mely törekszik a semlegességre és hisz a munkaadók és munkavállalók közötti kapcsolat erejében. A draft.me nem támogatja a különböző üzleti modellek által eltorzított keresési eredményeket, kiemeléseket, előresorolásokat. Igazoljon a legjobbakból, igazolj a legjobbakhoz!