Draft.me blog

Szakmai cikkek, hírek, érdekességek a draft.me világából

blog-bejegyzes

Passzív álláskeresők a munkaerő piacon - segítünk dönteni!

Egy passzív álláskereső megszólítása mindenképp kihívást jelent a toborzók számára, de napjainkban egyre inkább jellemző hogy a munkahely váltás nem egy tudatos, előre megfontolt döntés.

Tovább
blog-bejegyzes

Hogyan készüljünk fel az újévre?

Az év vége közeledtével, könnyen fáradtnak és leterheltebbnek érezhetjük magunkat. Kijelenthetjük, hogy december a legsűrűbb hónap az évben, céges bulik, karácsonyi készülődés, család, utazás, szilveszter. Ilyenkor érdemes picit lelassítani és kihasználni ezt a tökéletes időszakot arra, hogy visszatekints az elmúlt 12 hónapra és értékeld, az eddigieket.

Tovább
blog-bejegyzes

Mit tehetünk, ha folyton elutasítják jelentkezésünket? Így éljük meg a kudarcot!

Sokaknak ismerős lehet álláskeresés kapcsán az elutasítás érzése. Vannak, akik karrierjük során csupán egy – két elutasítást kapnak, mások hónapok óta élik meg ezt a nehéz időszakot.

Tovább
blog-bejegyzes

Innovatív toborzási módszerek, amik beváltak!

Egy tehetséges, jól képzett munkavállaló nem biztos, hogy fel fog figyelni a hirdetésünkre, ha azzal nem tűnünk ki a tömegből vizuálisan, vagy egy kreatív toborzási ötlettel.

Tovább
blog-bejegyzes

Fiatalok, és az idősebb korosztály, egy munkahelyen

Mindannyiunk számára ismerős a szituáció: egy munkahelyen dolgozni, közös célok eléréséért idősebb, vagy nálunk fiatalabb munkatársunkkal.

Tovább
blog-bejegyzes

A pozitív munkahelyi élmény kulcsfontosságú. Nem minden a pénz!

Mikor érezzük jól magunkat jelenlegi munkahelyünkön? Munkaerőhiány idején a cégek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a munkaerő megtartására.

Tovább
blog-bejegyzes

Munkaadói elvárások az online toborzás világában

Internetes toborzása során minden esetben elégedett volt? Cikkünkben bemutatjuk milyen elvárásokkal hirdetnek a cégek, amikor egy állásportált vesznek igénybe munkaerőszerzésre.

Tovább
blog-bejegyzes

Facebook - Toborozzunk ott, ahol jelen vannak az álláskeresők!

Napjainkban a megfelelő munkaerő megtalálása óriási kihívást jelenthet, akár kis, akár nagy céget irányítunk.

Tovább
blog-bejegyzes

A márkaépítés jelentősége – kisebb vállalatként is lehet értéket közvetíteni

Mit tehetünk abban az esetben, ha álláshirdetéseink nem érik el a kívánt hatékonyságot, és úgy érezzük, hogy ajánlatunk csupán egy a sok közül?

Tovább

A draft.me egy demokratizált munkaerőpiaci platform, mely törekszik a semlegességre és hisz a munkaadók és munkavállalók közötti kapcsolat erejében. A draft.me nem támogatja a különböző üzleti modellek által eltorzított keresési eredményeket, kiemeléseket, előresorolásokat. Igazoljon a legjobbakból, igazolj a legjobbakhoz!