Facebook - Toborozzunk ott, ahol jelen vannak az álláskeresők!

Napjainkban a megfelelő munkaerő megtalálása óriási kihívást jelenthet, akár kis, akár nagy céget irányítunk.

blog-image

Tapasztalataink szerint egyre több vállalat ismeri fel a legnagyobb közösségi oldal adta előnyöket. A Facebook felhasználókat beosztástól, nemtől, kortól függően elérhetjük a hírfolyamukon egy-egy érdekes tartalommal.

Ilyen tartalom például az álláshirdetés. Miért is hagynánk veszni ezt a lehetőséget? Cikkünkben bemutatjuk a Facebook hirdetések hatékonyságát a toborzás világában.

A közösség ereje!

Az egyik leghatékonyabb lehetőség, ha kollégáinkat kérjük meg arra, hogy osszák meg Facebookon a feladott álláshirdetést. A ismerősök által megosztott hirdetések nagyon sok releváns álláskeresőhöz jutnak el, mindezt teljesen ingyen!

Fizethetünk is érte!

Az ingyenes megosztásokon kívül, a Facebook lehetőséget nyújt fizetett hirdetések, és kiemelt posztok beállítására is. Az ilyen jellegű hirdetések azoknak a felhasználóknak a hírfolyamában jelenik meg, akiket mi beállítunk. Beállíthatunk többek között nemre, lakhelyre, korra, és érdeklődési körre vonatkozó adatokat is. Megadhatjuk a hirdetés időtartamát is, és beállíthatjuk a költségkeretet is, hogy mennyit szánunk a toborzásra.

Passzív álláskeresők

A fizetett közösségi média kiemelés segít bevonzani olyan érdeklődők jelentkezését is, akik passzív álláskeresők. Ezek az emberek nem építik a toborzás időpontjában tudatosan karrierjüket, viszont ha látnak egy hirdetést a hírfolyamban, késztetést érezhetnek a váltásra. Így a toborzás célközönségét máris kibővítettük több ezer tehetséges munkavállalóval.

Hogyan vágjunk bele?

A Draftme oldala segít Önnek megjelentetni hirdetését, nem csak az állásportál felületen, hanem a közösségi médiában is. Csomagáraink tartalmaznak targetált, fizetett közösségi média kiemelést. Önnek elegendő egyetlen álláshirdetést feladnia, a többit bízza szakavatott csapatunkra!