A márkaépítés jelentősége – kisebb vállalatként is lehet értéket közvetíteni

Mit tehetünk abban az esetben, ha álláshirdetéseink nem érik el a kívánt hatékonyságot, és úgy érezzük, hogy ajánlatunk csupán egy a sok közül?

blog-image

A márkaépítés vagy más néven „employer branding”, egy hatékony folyamat lehet kisebb vállalatok számára is.

Rövid távon álláshirdetéseinket tudjuk vonzóbbá tenni, hosszú távon pedig márkánk elterjedésében térül meg.

Napjainkban a munkaerőhiány rekord mérete kockáztatja a vállalatok biztonságos működését. A cégeknek új technikákhoz kell nyúlnia, hogy megtartsák jelenlegi munkavállalóikat, amellett hogy új munkatársak felvételét is elősegítsék.

A márkaépítés legfontosabb eleme a jó munkahelyi élmény bemutatása. Ha munkatársaink elégedettek munkájuk során, és pozitív élményekkel lesznek gazdagabbak, akkor azt ne féljünk megmutatni a nagyvilágnak is.

Amiket mindenképp használjunk márkaépítő oldalunkon:

1. Töltsük fel oldalunkra a csapatépítő programokon, vagy egyéb céges rendezvényeken készült képeket, videókat!

2. Munkavállalóink véleményének feltöltése fontos elem, mert az emberek szívesen olvassák mások személyes tapasztalatait.

3. Használjuk, és ragaszkodjunk arculati elemeinkhez! A színek, a látvány fontossága alapvetően határozza meg márkánkat. Egy jól kiválasztott színt az emberek bármikor tudnak márkához kapcsolni.

4. Hitelesség: Mindig adjuk Önmagunkat! Ha egy újonnan felvett munkatárs nem azt kapja élményként, amit felé közvetítettünk, akkor hamar új állás után fog nézni.

Márkaépítő oldal létrehozása és üzemeltetése napjainkban már gyerekjáték lehet. A Draftme oldalán keresztül lehetőség van komplett márkaépítő oldalt létrehozni, melynek segítségével kétszer hatékonyabb a toborzás!

Egy márkaoldal létrehozásának, üzemeltetésének díja olyan kisebb vállatok számára is megfizethető, akik eddig nem tudtak kitűnni a tömegből a munkahelyi értékek közvetítésével.