Segítség pályakezdő vagyok

Az álláskeresés mindig is nehéz feladat volt, de különösen igaz ez a frissen végzettekre, akik épp most kezdenek el a karrierjüket.

blog-image

A pályakezdők számára azonban az álláskeresés még nehezebb lehet, mivel a tapasztalat hiánya és az általánosan alacsony bérek miatt sok vállalat nem vesz fel ilyen jellegű munkavállalókat. Ezért sok pályakezdőnek nehézséget okoz állást találni, és ez különösen igaz az olyan területeken, mint a média, a művészetek és a kreatív iparágak.


Talán a legnehezebb dolog az, hogy ha valaki pályakezdőként nem talál állást, és ez nagy nyomást gyakorol az illetőre. Az álláskeresés már önmagában is stresszes lehet, és ha valaki nem talál állást, akkor könnyen elkeseredhet, elveszítheti az önbizalmát, és nehéz lehet folytatni az álláskeresést. Ez a helyzet azonban nem megoldhatatlan, és a pályakezdőknek van néhány lehetősége, amelyekkel segíthetnek magukon.


A személyes kapcsolatok kihasználása lehet egy jó kiindulópont. Bár a pályakezdőknek még nincsenek tapasztalataik, számos olyan kapcsolatuk lehet, amelyet kihasználhatnak az álláskeresés során. A barátok és a családtagok, valamint az egyetemi tanárok és mentorok mind potenciális kapcsolatok, amelyek segíthetnek elérni az álláskeresési céljait.

A szakmai hálózat kiépítése és fenntartása szintén fontos.

Az álláskeresés során keresni kell azokat a lehetőségeket, ahol a pályakezdők találkozhatnak olyan emberekkel, akik segíthetnek nekik előrejutni a karrierjükben. Az iparági rendezvények és konferenciák kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy a pályakezdők találkozzanak olyan emberekkel, akik megoszthatják velük a tapasztalataikat és javaslatokat adhatnak az álláskeresésre.


A személyes brand építése és a digitális jelenlét kiépítése is kulcsfontosságú lehet. A digitális platformok, mint a LinkedIn.TikTok vagy a Twitter, lehetővé teszik a pályakezdők számára, hogy láthatóak legyenek az iparágban. Ez azt jelenti, hogy az emberek felfedezhetik a munkájukat, megtudhatják mit csináltak eddig és így "levadászhatóvá" vállnak.


Fel a fejjel tehát, az elkeseredés helyett a tetteknek kell beszéniük és az állás hamarabb az ölünkbe fog hullani, mint gondoltuk!


Szerző: Draftme csapata