Álláskeresés és toborzás a jövő eszközeivel

Hosszú éveken keresztül a legnagyobb akadályt az jelentette, hogy több száz jelentkező közül kiválasszuk a legalkalmasabb jelöltet. Napjainkban már egészen más problémával szembesülünk.

blog-image

Mára teljesen megváltozott a munkaerőpiac, és ezt a változást a toborzás eszközeivel követnünk kell, ha sikeresen akarunk betölteni egy megüresedett pozíciót. A megfelelő szakemberek hiánya okozza a legnagyobb fejtörést egy toborzónak, nehéz tapasztalattal és megfelelő szakértelemmel rendelkező munkaerőt találni.


Az okos telefonok ideje

A toborzás jövője egyértelműen a mobil optimalizáció. A HR szakmát alapjaiban változtatja meg hogy a közel 6 millió magyar Facebook felhasználó zöme mobilról böngészik a közösségi oldalán. Gyakori hogy online vásárlást, vagy épp az álláskeresést is mobilról intézzük. Élő bejelentkezések és chat alkalmazás használatával nem veszítjük el az értékes érdeklődőket állásajánlatunk iránt! A Draftme azon túl, hogy teljes mértékben mobilbarát, a közvetlen kapcsolat érdekében a jelentkezést újragondolta. Ez a toborzási stratégia teszi lehetővé az érdeklődők megtartását, mely kulcsfontosságú munkaerőhiány idején.


A pontos célzás már fontosabb tényezővé vált, mint az hogy sokan lássák hirdetésünket!

A legnagyobb kihívást a megfelelő jelöltek megszólítása jelenti. Ha a releváns célközönséget meg tudjuk szólítani, akkor szinte biztosak lehetünk a sikerben. Ehhez a közösségi média adta előnyöket kénytelenek kihasználni a cégek. Itt gyakorlatilag a teljes álláskeresői állomány megszólítható. Ehhez egy toborzási szakembernek érteni kell a közösségi médiához, azon belül pedig a célzási paraméterek beállításához is. Ezen tudás hiányában könnyen tévútra tévedhetünk melynek következménye az eredménytelen toborzás. Bízza meg hirdetésével a Draftme állásportált, ha a közösségi médiában hatékonyan szeretne célozni!

Kíváncsi a közösségi média adta lehetőségekre? Olvassa el korábbi cikkünket!

https://www.draftme.hu/blog/allaskeresoknek/bongeszes/5

A jövőben vajon elképzelhető hogy a toborzás szerepét is automatizálják, és robot fog keresni minket egy-egy állásajánlattal? Ezt mindenkinek a fantáziájára bízzuk, egy azonban biztos, hogy az új irányok kreatív hozzáállást kívánnak a munkaadóktól és az álláskeresőktől is egyaránt.