Vajon érdemes lehet állást keresni az ünnepek alatt?

Sokan gondolhatják úgy, hogy állást keresni az ünnepek alatt felesleges, hiszen a munkáltatók ilyenkor szüneteltetik a munkaerő felvételt.

blog-image

Az ünnepi időszak a pihenés ideje, ilyenkor vesszük ki a megmaradt szabadságainkat, és a lehető legtöbb időt családunknak szenteljük. Tény, hogy a döntéshozók ilyenkor nagy valószínűséggel nem tartózkodnak az irodában, azonban a munkatárs keresési igényeik továbbra is fennállnak.


Álláskeresőként a munkakeresést nem szabad feladnunk az ünnepek alatt sem, maradjunk aktívak, de fontos, hogy ne csüggedjünk amiatt, hogy munkát kell keresnünk, vagy esetleg váltani szeretnénk!


A legtöbben feladhatják a keresést már december elejétől, épp ezért a verseny is kisebb egy meghirdetett állásra. Ilyenkor hatékonyabb lehet a jelentkezésünk. Az év vége felé közeledve a cégeknél nő az elvégezendő feladatok száma, ezért gyakori, hogy időszakos álláslehetőségekkel találkozunk ebben az időszakban. Azt tudjuk tanácsolni, hogy érdemes kihasználni ezeket a lehetőségeket, mert ha szimpatikus számunkra a munkaadó, és jól végezzük a munkánkat is akkor lehetséges, hogy egy teljes munkaidős állást ajánlanak fel!


Frissítsük önéletrajzunkat, gondoljuk át hogy az elmúlt egy évben milyen új képességekre tettünk szert.


Ha van még szabadnapunk vegyük ki, felhasználhatjuk ezeket a napokat az álláskeresésre is.

Elmehetünk néhány konferenciára is, ezek kiváló kapcsolatépítési lehetőséget nyújtanak. Tegyünk említést minden esetben arról hogyan képzeljük el karrierünket.

Akár úgy döntünk, hogy az ünnepek alatt is folytatjuk az álláskeresést, akár nem, a legfontosabb minden esetben a pihenés!


Karácsony előtt rengeteg dolgot kell elintézni, mint például az ajándékvásárlás, az ünnepi menü előkészítése, vagy a dekoráció beszerzése. Legyen családunkkal közös élmény a bevásárlás! Szervezzünk programokat, hogy megszakítsuk ezt a feszült időszakot. Ha azonban egy kis magányra vágyunk, egy forró tea mellett is tökéletesen fel tudunk töltődni!


Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kíván a Draftme csapata!