Hogyan készüljünk fel az újévre?

Az év vége közeledtével, könnyen fáradtnak és leterheltebbnek érezhetjük magunkat. Kijelenthetjük, hogy december a legsűrűbb hónap az évben, céges bulik, karácsonyi készülődés, család, utazás, szilveszter. Ilyenkor érdemes picit lelassítani és kihasználni ezt a tökéletes időszakot arra, hogy visszatekints az elmúlt 12 hónapra és értékeld, az eddigieket.

blog-image

Íme, 4 tipp, ami segíthet neked a felkészülésben az újévre.


Tekintsd át az elmúlt 12 hónapot és mérlegelj

A visszatekintés során nézz vissza a dolgok jó és rossz oldalára is. Kérj, visszajelzést a vezetõktõl és kollégáktól. Érdemes önreflexiót is elvégeznünk.

Az önreflexió során képesek vagyunk önmagunkat viszonylag semlegesen érzékelni és elemezni, amelynek révén további lépéseinkre vonatkozóan következtetéseket tudunk levonni. A módszer segítségével elgondolkodhatunk magunkon. Célja, hogy a saját magatartási formák tudatosuljanak, azokat meg tudjuk kérdőjelezni és szükség esetén változtatni.

Légy alapos a gondolataidban, minél részletesebbek, annál jobban leszel képes reflektálni rájuk.


Készíts játéktervet a következő 12 hónapra

Miután átgondoltad, itt az ideje, hogy ezt cselekedetté változtasd. Ez a cselekvés a célok kitűzésének formájában valósul meg. Hozz létre egy nagyobb célt az egész évre, plusz kisebb célokat, amelyek kiegészítik és segítik a fő cél elérését. Innentől készíts vázlatot arról, hogyan fogod elérni ezeket a célokat, mikor kívánod elérni azokat, és hogyan biztosíthatod a pályán maradást. Ez lesz az éves cselekvési terv.


Tisztítsd meg a postaládádat

A túlterhelt postafiók az egyik legnagyobb munkahelyi stressz forrás. Hagyd ezt a stresszt az újévben, kezdj egy friss, nem szennyezett postaládával. Alaposan olvasd el az üzeneteidet, szem előtt tartva két dolgot - sürgős és törölhető? Válaszolj azonnal a sürgős üzenetekre, és távolítsd el magad az e-mail láncokból, amelyekbe nem kell ,hogy részese legyél.

Annak érdekében, hogy ez a lendület továbbra is fennmaradjon, ütemezzen egy alkalmat erre havonta. 


Végezz el minél több apró feladatot.

Végezz el minél több apró feladatot. Ezeknek a feladatoknak az elvégzése biztosítja, hogy az évet a nagyobb dolgokra összpontosítva kezd el. Ne késleltesd a dolgokat januárig.

Hajrá :-)


Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánunk Mindenkinek!


Draft.me csapata